Asociatia Zambetul Evei

Asociatia Zambetul Evei

Speranta, pentru Dominic!

Status: Inchis

     Domnic s-a nascut sanatos. In urma unei interventii chirurgicale a facut stop cardio-respirator. Au urmat 3 luni jumatate in care a suferit multiple interventii chirurgicale si mai multe episoade coma.

[ Show more ]

5,008 RON

Sumă:

2

Galantomi:

42

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 Andrei-Domnic, s-a nascut un copil sanatos ce a avut o dezvoltare normala, pana la varsta de un an, cand in urma unei interventii chirurgicale viata lui a luat o turnura greu de imaginat. Dupa interventia chirurgicala, a urmat un stop cardio-respirator, o perioada de aproximativ 3 luni jumatate in care Dominic a suferit multiple interventii chirurgicale si mai multe episoade in care a intrat si iesit din coma.

      In acest moment, Dominic este diagnosticat cu insuficienta renala cronica in stadiu final, intarziere in dezvoltare minatala si intoleranta la gluten si lactoza, motiv pentru care este dependent de dializa peritonala automata (DPA) 10 ore zilnic, si totodata merge la terapie comportamentala (ABBA), 4-5 sedinte saptamanal si nu poate consuma alimente ce contin gluten sau lactoza.

     Banii pe care incercam sa ii strangem sunt folositi la plata terapiilor, a alimentelor speciale, consumabile pentru igiena si tratamente, combustibil pentru deplasari acasa - terapii si control la Fundeni-dializa pediatrica. Cheltuielile aproximative, necesare pentru Dominic sunt: 1700 lei (terapie comportamentala ABBA), 900 lei (medicamente, pansamente, comprese sterile, dezimfectanti, plasturi, alimente speciale fara gluten si lactoza), 500-600 lei combustibil.

     Singura sansa pentru Dominic, este efectuarea unui transplant renal, pentru care avem doar doua variante de luat in considerare, fie sa ne mutam intr-o tara U.E. unde exista mai multe sanse de a efectua un transplant, fie intr-o clinica privata cu donator viu (suna urat dar acesta este termenul), ce implica un cost de aproximativ 65.000 euro. Avand in vedere situatia epidemiologica nu putem lua in calcul nici una dintre variante.